ILPOISTEN PIIRISSÄ TAPAHTUU IHMEITÄ

Hyvä Sanoma nro 6-7.2000 (otteita)

TEKSTI: SIRPA JUVONEN

Turkulaisesta Ilpoisten piiristä on tullut käsite Suomen kristillisessä kentässä. Siellä missä Tuula Ekbomin vetämä Ilpoisten piiri vierailee tapahtuu ihmeitä. Ihmisiä tulee uskoon ja sairaita paranee. Turun Martin kirkossa sama ilmiö on nähtävissä viikoittain. Mistä on kysymys?

Lupaukset ovat yhä voimassa

Tuula veti omassa seurakunnassaan kahta raamattupiiriä. Hän tutki Raamattua ja oivalsi lukemansa perusteella, että kaikki se, mitä Apostolien tekojen aikana tapahtui, voi olla täyttä totta tänäkin päivänä. Ihmeitä voi tapahtua, ihmiset voivat saada terveytensä, Jumala antaa armolahjoja ihmisten auttamiseksi aivan niin kuin Raamatun aikoina. Kaikki lupaukset ovat voimassa.
Tuula alkoi rukoilla ihmisten puolesta. Monet parantuivat.

Yhteyttä yli rajojen

Kävi aivan niin kuin Tuulalle oli sanottu. Raamattupiiriin, jossa oli siihen asti käynyt parikymmentä ihmistä, tuli lisää väkeä tammikuussa 1988. Pian heitä oli 100, sitten 200. Ihmisiä tuli uskoon, sairaita parani rukouspalvelun aikana. Näin syntyi Ilpoisten rukouspiiri.

Pian sen jälkeen Tuula sairastui vakavasti. Munuaiset olivat tuhoutumassa, ja kivut olivat hirveät. Tuula ei kuitenkaan suostunut menemään sairaalaan eikä syömään lääkkeitä. Hän halusi nähdä, miten Jumala toimisi, parantuisiko hän vai pääsisikö jo taivaan kotiin. Ystävät rukoilivat hänen puolestaan. Kahdeksannen sairauspäivän aamuna jo kaikki voimansa menettänyt Tuula havahtui kovalla äänellä lausuttuihin sanoihin: 'Terve teille, te minun valtakuntani nousseet.'
- Siinä hetkessä parannuin. Silloin Jumala myös sanoi, että meidän tulisi lähteä viemään ilosanomaa ja herätyksen henkeä yli Suomen, Tuula muistaa.

Kun Ilpoisten seurakuntatalo kävi pieneksi, heidät kutsuttiin pitämään tilaisuuksiaan Martin kirkossa.
- Jumala on antanut työtovereita, ja yhdessä olemme saaneet nähdä, että ihmisiä tulee jatkuvasti uskoon joka puolella.
- Meidän erityistehtävämme on kuitenkin viedä eteenpäin herätyksen henkeä, Tuula Ekbom muistuttaa.
- Tehtäväksemme on annettu myös yhteyden luominen uskovien kesken. Kaikki Jumalan palvelijat eri seurakunnista on saatava yhteistoimintaan ja -työhön. Raja-aidat tulevat kaatumaan. Jumala antaa herätyksen. Hänen voimansa tulee niin suureksi, että karsinoita ei enää ole, vaan kaikki ovat samassa virrassa. Tämä herätys on kaiken päämäärä. Sitä varten Jumala myös valmistaa uskovia palvelustehtäviin.

Jumala pysyy sanojensa takana

- Jeesus nousi ylös kuolleista, jotta me voisimme myös nousta kuolemasta elämään ja pimeydestä vaikeuteen. Jeesuksen sovitustyö on kokonaisvaltainen ja Hänen voittovoimansa on mahtava, Tuula Ekbom vakuuttaa.

Mihin sitten perustuu ihmisten parantuminen?

- Parantumiset ovat seurausta julistetusta Sanasta. Jumala vahvistaa näin Sanansa. Kun uskoon tulleita ihmisiä täyttyy Pyhällä Hengellä, he saavat armolahjoja, mm. parantamisen lahjoja. Ne toimivat Jumalan kunniaksi aivan niin kuin apostolien aikoinakin.
- Raamattu on kokonaisvaltaisesti totta. Saamme heittäytyä lapsenomaisessa luottamuksessa sen varaan. Jumala vastaa Sanastaan, kun uskomme ja luotamme Häneen. Tuula Ekbomin kohdalla armolahjat ihmisten parantumiseksi toteutuvat kolmella tavalla. Usein hän saa tiedon sanat eli yksinkertaisesti ajatuksiinsa tiedon siitä, millainen sairaus on kysymyksessä. Sairaiden parantamisen armolahja toimii ihmisten puolesta rukoiltaessa. Kolmas lahja ovat ilmestykset, joissa hän näkee, miten Jumala parantaa jonkun.
- Usein näen kuvan joko itse sairaasta ihmisestä tai sairaasta kohdasta tai sitten sairaan kohdan ylle tulee valokenttä. Kun ihmisten puolesta rukoillaan, he vain parantuvat. Monet penkeissä istuvat tulevat kertomaan parantumisestaan.

Kaikki eivät kuitenkaan parane. - Kysyin Jumalalta, miksi näin on, Tuula kertoo.
- Jumala sanoi, että täydellisyys ei ole vielä tullut. Vasta taivaassa kaikki ovat terveitä.

Mirjamin sydän parantui

Turkulainen Mirjam on yksi niistä monista ihmisistä, jotka kertovat parantuneensa Ilpoisten piirin tilaisuuksissa.

.Mirjam poti pitkään monenlaisia vaikeita sydänvaivoja. Hoitamattoman korkean verenpaineen vuoksi hänelle tuli sydämen vasemman kammion laajentuma. Sairaskertomuksesta löytyvät myös sepelvaltimotauti, angina pectoris ja aivoverenkiertohäiriö.
Vuonna 1982 Mirjamille annettiin lääkärintodistus, jonka perusteella hän joutui sairaseläkkeelle pankkivirkailijan työstään.
Eläkevuosiensa aikana hän ehti käydä läpi kaksi sydäninfarktia ja viettää paljon aikaa sairaalassa sepelvaltimotaudin vuoksi ennen kuin Jumala puuttui asioihin.

Tulin uskoon syksyllä 1989. Sitä ennen olin tavallinen siivosyntinen ihminen. Poikani kuoli liikenneonnettomuudessa. Se oli Jumalan viimeinen kiinniotto, Mirjam kertoo.
Huhtikuussa 1990 Mirjam meni tiistai-illan tilaisuuteen Ilpoisten seurakuntatalolle. Alkurukouksen aikana Tuula Ekbom sanoi Pyhän Hengen ilmoittavan, että yleisön joukossa istuu vaikeasti sydänsairas ihminen, joka sinä iltana paranee.
- Muistan ne sanat aina. Täytyin Pyhällä Hengellä. Olin kuin pumpuliin kääritty. Istuin peräpenkissä ihan hiljaa. Kotiin mennessä minun oli todella hyvä olla.

Niihin aikoihin Mirjam odotti pääsyä sydämen ohitusleikkaukseen. Sepelvaltimotauti oli raju, ja hän joutui syömään paljon lääkkeitä.
- Kolmantena tai neljäntenä aamuna tuon tiistai-illan jälkeen Jumala herätti minut rukoilemaan. Silloin kuulin lempeät sanat: "Et sinä, lapseni, tarvitse enää mitään lääkkeitä." Jätin lääkkeet pois. Lupasin Jumalalle, että jos jään elämään, palvelen Häntä joka solullani.

Mirjam on nyt elänyt kymmenen vuotta ilman lääkkeitä, mutta toisille hän ei suosittele yhtäkkistä lääkkeiden käytön jättämistä. - Ilman lääkärin lupaa lääkkeitä ei saa jättää pois!

Kun Mirjam oli parantunut huhtikuussa, hänen kokemuksensa vahvistui kesäkuisessa lääkärintarkastuksessa. Kaikki kokeet EKG:tä ja verenpainemittausta myöten osoittivat, että hän oli nyt terve.
Sairaalassa ihmettelivät, miten kaikki arvot voivat olla niin hyvät. Kerroin heille, että Jeesus on minut parantanut, Mirjam sanoo.

Paluu ed. sivulle