JUMALAN VOIMA MUUTTI PEKAN ELÄMÄN

(Ote Porin seudun Ajan Fakta–lehdestä toukokuu 1999 / P. Huosianmaa.)

Pekka Nurmi on yksi Porin helluntaiseurakunnan evankelistoista, joka tietää kokemuksesta, että ihminen tarvitsee Jumalan väkevää ilmestymistä voidakseen pelastua ja vapautua tämän maailman ruhtinaan, sielunvihollisen, hallintavallasta ja otteesta. Pekalle uskoontulo merkitsi radikaalia elämän muutosta. Entisestä alkoholistista ja narkomaanista tuli hetkessä uusi ihminen.

Elämän eväät

Pekka on paljasjalkainen porilainen. Hän syntyi keskiluokkaiseen työläisperheeseen, jossa hengelliset asiat eivät olleet esillä juuri millään tavalla. Sitä vastoin ilmapiiri oli kotona hyvin jumalankielteinen ja poliittisesti latautunut.

Alkoholi tuli kuvioihin mukaan Pekan ollessa 13-vuotias. Muutama vuosi myöhemmin hän otti pestin laivaan ja lähti merille. Alkoholin lisäksi tulivat kuvaan mukaan erilaiset huumeet ja pillerit. Alkoi raju kierre, joka jatkui yli 20 vuotta.

Vuonna 1977 Pekka muutti avovaimonsa Riitan kanssa Ruotsiin. Hän toivoi, että elämä olisi muuttunut paremmaksi Ruotsin puolella, mutta toisin kävi. Ongelmat eivät loppuneet. Pekka kertoo, että "ongelmat matkustivat hänen kanssaan yli samalla lautalla kuin hän itsekin". Aluksi hän yritti tehdä työtä ja pestautui tiskaajaksi ravintolaan. Vähän myöhemmin hän pääsi kurssille ja sen jälkeen työhön Philipsille.

Ratkaisu

Elettiin vuoden 1981 loppua. Alkoholi ja huumeet olivat kärjistäneet elämäntilanteen niin pahaksi, että Riitta katsoi tilanteen mahdottomaksi asua Pekan kanssa. Hän muutti pois kotoa, ja Pekka sai tulla toimeen omillaan.
Eräänä marraskuisena aamuna ollessaan bussimatkalla kotiin Pekka mietti omaa toivotonta elämäänsä ja itki. Tätäkö on minun loppuelämäni - alkoholia, huumeita ja rikkinäisiä ihmissuhteita?

Pekka kertoo, että tuona aamuna hän teki jotain sellaista, mitä hänen ei ole tarvinnut koskaan katua. - Tuskaisena ristin käteni ja sanoin: "Jumala, jos sinä olet olemassa, niin tee jotain minun elämässäni."

Pari päivää myöhemmin Pekka sai rukousvastauksen. Hänen ovensa takana seisoi uskovainen mies, joka halusi keskustella hänen kanssaan. Mies kertoi Pekalle toisesta vaihtoehdosta - elämän tiestä, jonka hän oli itse löytänyt ja samalla kokenut myöskin vapautuksen alkoholin orjuudesta.
Miehen kertoessa omaa tarinaansa Pekka tuli vakuuttuneeksi siitä, että myös hänen tuli tehdä oma uskon ratkaisunsa. Tämän jälkeen mies ohjasi keskustelussa Pekan henkilökohtaiseen tilintekoon Jumalan kanssa. Jumalan Pyhä Henki paljasti hänelle hänen sisäiset ongelmansa, ja padot alkoivat murtua.
Mies ehdotti, että käytäisiin rukoukseen ja niin he kävivät yhdessä polvilleen. Pekka luovutti itsensä Jumalan käteen ja jäi odottamaan, mitä Jumala tekisi hänen elämässään.

Aluksi Riitta seurasi Pekan elämänmuutosta vähän kauempana. Muutaman kuukauden tarkkailu kuitenkin osoitti, että Pekka oli tehnyt elämässään hyvän ratkaisun. Hiljaa sydämessään Riitta toivoi, että saisi Pekan vain pysyvän valinnassaan.

Lopulta Riitta lähti Pekan mukaan hengellisiin tilaisuuksiin tukeakseen miehen tekemää ratkaisua. Vähän myöhemmin myös Riitta oli valmis tekemään oman henkilökohtaisen uskonratkaisunsa. Pian uskoontulonsa jälkeen Pekka ja Riitta halusivat vahvistaa oman liittonsa ja menivät vihille. Kristuksen rakkaus ja anteeksiantamus antoivat voimaa ongelmien voittamiseen.

Kutsu evankeliumin työhön

Välittömästi uskoontulonsa jälkeen Pekka ja Riitta kokivat sydämessään kutsua lähteä viemään evankeliumin sanomaa kadun kansalle.
Norrköpingissä avattiin suomalainen teetupa 1982, jonka toiminnassa he olivat alusta alkaen innolla mukana. Suomeen he muuttivat takaisin 1989.
Pian tämän jälkeen he saivat sydämelleen kutsun lähteä turistityöhön Espanjaan. Tässä työssä he olivatkin useita vuosia.

Tänään Pekka ja Riitta asuvat Porissa ja ovat molemmat innolla mukana seurakunnan toiminnassa. Alkoholistien ja narkomaanien parissa tehtävä työ on Pekalle itsestään selvä asia. Hän haluaa välittää toivon ja pelastuksen sanomaa niille, jotka tänä päivänä kamppailevat näiden ihmiselämää tuhoavien aineiden parissa.

Paluu ed. sivulle