SINULLE

JOKA KAIPAAT UUTTA ULOTTUVUUTTA JA SISÄLTÖÄ ELÄMÄÄSI

Suomalaisista noin 80 % on jossakin määrässä kiinnostuneita hengellisistä asioista, mutta vain 10 % tunnustautuu avoimesti uskovaiseksi ja säännöllisesti lukee Raamattua ja käy kokouksissa. Suurin osa etsii tietoisesti tai tietämättä elämäänsä uutta sisältöä. Ehkä juuri Sinä olet tässä joukossa. Tämä pieni lehtinen on juuri Sinua varten. Tutki sitä tarkoin ja lähde etsimään elämän tietä - elämää Jumalan yhteydessä !

HYVÄN SANOMAN - EVANKELIUMIN KESKEISET TOTUUDET

A. EVANKELIUMIN YDIN-KOHDAT

1. JUMALA ON LUONUT IHMISEN YHTEYTEENSÄ JA HÄN RAKASTAA JOKAISTA IHMISTÄ.

2. IHMISKUNTA LANKESI SYNTIIN JA YHTEYS JUMALAAN KATKESI IKÄVIN SEURAUKSIN.

3. JUMALA LÄHETTI POIKANSA JEESUKSEN KRISTUKSEN SOVITTAMAAN SYNTIMME.

4. OTTAMALLA JEESUKSEN VASTAAN SYDÄMEEMME LÖYDÄMME UUDELLEEN YHTEYDEN JUMALAAN JA VOIMME OLOSUHTEISTA RIIPPUMATTA LÖYTÄÄ ELÄMÄN TARKOITUKSEN.

 

B. MITEN SINÄ PELASTUT JA LÖYDÄT YHTEYDEN JUMALAAN.

1. Toteamuksesi : yhteys Jumalaan ei toimi. Et ole voinut tai tahtonut elää Jumalan tahdon mukaan, et ole pystynyt "rakastaa Jumalaa kaikesta sydämestäsi". Näin ollen olet syntinen ja "Jumalan kirkkautta vailla". Raamattu sanoo, että "kaikki ovat syntiä tehneet". Ehkä ihmisten mielestä ja omasta mielestäsi olet elänyt jopa hyvän elämän ja moraalisesti korkealla tasolla, mutta Pyhän Jumalan edessä olet kuitenkin syntinen. "Synnin palkka on kuolema" eli iankaikkinen ero Jumalasta. Omasta voimastasi et voi ylittää tätä synnin kuilua. Kadut kuitenkin syntisi ja haluat rehellisesti etsiä Jumalaa.

2. Jumalan lupaus Sinulle. Raamatun ja evankeliumin kautta luvataan meille Jeesuksen sovitustyön kautta pelastuksen synnistä ja sen tuomasta iankaikkisesta kadotuksesta : " Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." (Joh. 3:16) Jeesus sanoi : "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.(Joh.14.6) " Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän (Jeesus). Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla." (Apt.4:12) "Sana on lähellä sinua, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi, nimittäin se uskon sana, jota me julistamme. Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen. Kirjoituksissa sanotaan: "Yksikään, joka häneen uskoo, ei joudu häpeään." (Room.10:9-11)

Evankeliumi julistaa, että Jumala on rakkaudessaan ja armossaan lähtenyt etsimään eksynyttä ihmistä. Kaikissa muissa uskonnoissa korostetaan ihmisten pyrkimyksiä omin voimin eri keinoin löytää aitoa yhteyttä Jumalaan, mikä ei kuitenkaan onnistu.

3. Sinäkin voit pelastua uskomalla Jeesukseen ja ottaa vastaan Jumalan Sinulle tarjoaman pelastuksen lahjan. "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä. Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. (Ef.2:8-10)

Hyvä elämä tai korkea moraali, sinänsä erittäin hyviä asioita, ei voi luoda yhteyttä Jumalaan. Uskonnollisuus tai kuulumalla johonkin kirkkoon ei voi Sinua pelastaa. Maailmassa ja myös Suomessa löytyy paljon nimikristillisyyttä, joka kuitenkin palvelee vain ihmisten omia pyrkimyksiä. Vain itse Jumalan viittoittamalla tiellä voit löytää todellisen elämän.

4. Miten Jeesus otetaan vastaan? Vaikka eri ihmiset voivat kokea pelastuksen hyvin eri tavalla on kuitenkin olemassa "tietyt pääkohdat" :

- Myönnä tarpeesi. (Olen syntinen)

- Ole valmis kääntymään pois synneistäsi (katumaan).

- Usko, että Jeesus Kristus kuoli puolestasi ristillä ja nousi ylös haudasta.

- Kutsu rukouksen avulla Jeesus Kristus tulemaan elämääsi ja hallitsemaan sitä Pyhän Hengen kautta. Näin voit esim. rukoilla :

Rakas Herra Jeesus ; Tiedän, että olen syntinen ja tarvitsen sinun anteeksiantoasi. Uskon, että kuolit syntieni puolesta. Haluan kääntyä pois synneistäni. Kutsun Sinua nyt tulemaan sydämeeni ja elämääni. Haluan luottaa sinuun Vapahtajana ja seurata sinua Herrana, sinun seurakuntasi yhteydessä. Auta minua ja armahda minua. Kiitos, että kuulet rukoukseni !

Voit myös rukoilla muillakin sanoilla. Pääasia on, että ratkaisusi on aito ja olet valmis aloittamaan uuden elämän Jumalan yhteydessä. "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet (Jeesuksen) vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen." (Joh. 1:12).

Käy kokouksissa ja tarvittaessa keskustele jonkun sielunhoitajan kanssa.

C. UUSI ELÄMÄ JUMALAN YHTEYDESSÄ

Kun olet nyt vastaanottanut Jeesuksen Vapahtajana, ovat seuraavat askeleet tärkeät :

RAAMATUN LUKEMINEN. Jo Luther totesi aikanaan, että Raamattu on uskonelämämme ainoa ohjenuora. Lukemalla Raamattua opit paremmin tuntemaan Jumalaa ja hänen tahtoaan Sinunkin elämässäsi. Jeesuksen vaikuttama usko kasvaa, koska oma "usko tai uskottelu" voi viedä harhaan. Aloita esim. Johanneksen evankeliumista ja Paavalin kirjeistä. Raamattu on Jumalan Pyhän Hengen innoittama Sana meille ihmisille. Vaikka jotkut yrittävät sitä vesittää, ovat miljoonat ihmiset tänäkin aikana voineet todeta sitä luotettavaksi ilmoitukseksi.

RUKOUS.

Yritä järjestää itsellesi hiljaisia hetkiä, jolloin rukouksessa tuot asioitasi Taivaalliselle Isällesi ja myös hiljennyt kuuntelemaan Hänen ääntään Sanan ääressä. Rukous ei ole ensisijaisesti riippuvainen sanoista, vaan se on ennen kaikkea sydämesi avautumista Pyhän Hengen vaikutukselle.

Pyydä erityisesti, että sydämesi itsekkyyden, kovuuden, katkeruuden ja anteeksi-antamattomuuden tilalle saa tulla Jumalan vaikuttama anteeksiantava rakkaus.

SEURAKUNTAYHTEYDEN LÖYTÄMINEN

Niinkuin jokaiselle oma koti on tärkeä, on myös jokaiselle uskovalle tärkeä seurakuntakoti, jossa voi saada lisää opetusta ja iloita uskovien yhteydestä. Vaikka paikallisseurakunta koostuu vajavaisista ihmisistä, on se kuitenkin korvaamaton hengellinen lepopaikka tässä kovassa ja armottomassa maailmassa.

TODISTAMINEN

Kun olet saanut kokea tätä uutta elämä Jumalan yhteydessä, on myös helppoa jakaa koettua iloa muittenkin kanssa. "Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen".Tätä ei tarvitse etukäteen pelätä, koska Pyhän Hengen vaikutuksesta koko elämäsi muuttuu. Monet pelkäävät, etteivät voi pysyä uskossa, mutta tässäkin saamme apua ylhäältä ja pelko on turha

.

MIKSET LÄHTISI KOKEILEMAAN TÄTÄ UUTTA ELÄMÄÄ JUMALAN YHTEYDESSÄ.

Paluu