ANTEEKSIANTAMISEN VOIMA

Luvalla otteita Gene Lillyn kirjasta : Anteeksiantamisen Voima     Päivä 1984

Kirjassa on lukuisia kertomuksia ja esimerkkejä, miten antamalla anteeksi ihmiset ovat vapautuneet monista kahleista, heidän elämänsä on ratkaisevasti muuttunut ja ihmissuhteet ovat alkaneet toimia oikealla tavalla.

Näe Jeesus itsessäsi

Älkää tuomitko

Rakastakaa vihollisianne

Anteeksiantaminen perheessäni

Taloudelliseen tasapainoon

Anteeksiantaminen avioliitossa

Ruumiillinen parantuminen

Anteeksiantaminen luo yhteyttä

Anteeksiantaminen ja tunnustaminen

Rukoile nyt :

Näe Jeesus itsessäsi

Kun voit nähdä Jeesuksen itsessäsi, voit alkaa nähdä hänet toisissa ihmisissä. Sinut on pelastettu, vapautettu, pyhitetty ja vanhurskautettu Kristuksessa. Sinut on synnytetty kasvamaan. Raamattu opettaa, että sinua on siunattu kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa juuri nyt.

Uusi testamentti vakuuttaa noin 140 kertaa, että me olemme Kristuksessa ! Ala katsella itseäsi sellaisena kuin olet Jeesuksessa. Tunnusta itsellesi, mitä olet Kristuksessa, ja tämä totuus alkaa muuttaa koko elämääsi. Jeesus maksoi suunnattoman hinnan, jotta me saisimme omaksemme kaikki Raamatun lupaamat hengelliset siunaukset. Sinulla on arvokasta omaisuutta, vaikket täysin ymmärtäisikään sen arvoa. verrattuna siihen, mitä sinulla oli ennen pelastumistasi, sinulla on nyt avara asunto. Siinä asunnossa asuu Jumalan omistama ihminen.

Tiedän kokemuksesta, miten kurjaa on olla kylmä kristitty, kylmyys on aina surkeata. On tullut aika antaa Herran hallita elämäämme täydellisesti ja pyytää, että hän eläisi meidän kauttamme. Kristus joko asuu meissä tai ei asu, jolloin emme ole mitään. Jeesusta syytetään usein asioista, joilla ei ole mitään tekemistä hänen kanssaan. Meidän täytyy tajuta, missä ongelmamme ovat. Minulla on ollut ongelmia itseni ja paholaisen kanssa, mutta Jumala on aina ehdottoman oikeamielinen !

Anteeksiantaminen on aivan välttämätöntä, jotta voitaisiin elää voitollista kristillistä elämää. Katkeruus ja anteeksiantamattomuus ovat mielen, tunteitten ja ruumiin syöpä. Se kirjaimellisesti tuhoaa sinut vähitellen.

Jeesus sanoi : Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi.

Pysytkö sinä Jumalan Sanassa?

alkuun

Älkää tuomitko

Kaikki hengelliset siunaukset, jotka ovat Kristuksessa, ovat sinun. Jos et ole koskaan uudestisyntynyt, etkä ole ottanut vastaan Jeesusta, sisässäsi on vain suuri tyhjä kolo. Jeesus sanoi : "Minä en tuomitse ketään. Tuomion päivä tulee, mutta sen aika ei ole vielä nyt." Jeesus sanoi myös : "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä", ja lisäsi "Menkää". Me taas yritämme usein määräillä tuomiopäivän jo täksi päiväksi. Mitä tapahtuu, jos alamme tuomita ihmisiä toimiessamme Jeesuksen nimen voimassa? Olemme silloin kokonaan poissa Jeesuksen tahdosta ja niin menetämme Hänen rauhansa. Jeesus ei kutsunut meitä tuomitsemaan.

Ristillä Jeesus itse antoi anteeksi, mutta nyt se on myös meidän tehtävämme. Anteeksiantamattomuudella me voimme pidättää lähimmäisemme synnit. Nyt on tullut aika ottaa huomioon, mitä Jeesus sanoo anteeksiantamisesta ja ihmissuhteista.

Sinun tulisi myös ymmärtää, ettei ole kysymys siitä, mikä aiheuttaa anteeksiantamattomuuden. Ei ole väliä silläkään, kuka on oikeassa tai väärässä. Se on täysin merkityksetöntä. Tärkeätä on vain olla oikeassa suhteessa Jumalaan. Kun elät oikeassa suhteessa häneen, elät myös oikeassa suhteessa veljeesi ja sisareesi. Suhteesi vaakasuorassa tasossa on sama kuin pystysuorassa tasossa. Suhteesi veljeesi ja sisareesi on suorassa yhteydessä suhteesi taivaallisen Isäsi kanssa.

Monet ihmiset sanovat :"Minulla on oikeus....." tai "Se oli hänen syynsä......." tai ehkä "Hänestä se kaikki alkoi......". Tehtiinkö Jeesukselle vääryyttä? Kuitenkin hän sanoi : "Isä, anna heille anteeksi." Samoin Stefanus, kun hänet kivitettiin : "Herra, älä lue heille syyksi tätä syntiä."

Kun tiedämme, että lähimmäisellämme on jotakin meitä vastaan, Jumala käskee meitä ensin vaikenemaan. Ei ole oikein huutaa hallelujaa ja kiitosta, ennen kuin särkynyt ihmissuhde on korjattu. Kristillisyys ei ole ensi sijassa oikeata oppia, vaan oikeita ihmissuhteita. Raamattu käskee ensin sopimaan veljen kanssa ja vasta sitten tulemaan alttarille. Tule kiittämään Jumalaa, sitten kun olet vapaa. Kun menet veljesi luokse ja korjaat suhteesi häneen, niin et ainoastaan vapauta häntä, vaan itsesikin.

alkuun

Rakastakaa vihollisianne

Jeesus sanoi : Rakastakaa vihollisianne, tehkää hyvin niille , jotka teitä vihaavat, siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden edestä, jotka teitä parjaavat.

Ei kannata taistella pimeyden voimia vastaan, ennen kuin opit siunaamaan niitä, jotka kiroavat sinua ja rukoilemaan niiden edestä, jotka parjaavat sinua. Ennen kuin opit toteuttamaan Jumalan tahtoa, sinun on parasta unohtaa kaikki muut tavoitteet.

Joskus koetamme esiintyä arvovaltaisesti, vaikka meillä ei todellisuudessa ole arvovalta. Emme ole Jumalan Hengen kuljetettavissa. Kun joku kiroaa meitä, me tahdomme kirota häntä ja samalla sitoa saatanan. Luuletko, että Jumala siunaa meitä tällaisessa tapauksessa.

Me haluamme olla hyviä jokaiselle, joka on Jeesuksen kaltainen ja hänen kuvansa. Mutta entäs ne, jotka eivät ole sellaisiksi tulleet? Ja vielä tärkeämpää: entäs katujen pelastumattomat alkoholistit ja huumeiden käyttäjät? Entäs ne, jotka vastustavat Jumalan tahtoa? Yleensä uskovaiset tuomitsevat tällaisia ihmisiä ja saavat aikaan sen, että näiden on yhä vaikeampaa päästä vapaiksi. Olkaa armahtavaisia, niinkuin teidän Isänne on armahtavainen.

Tunnen uskovaisia, jotka kummastelevat, miksi heillä ei ole hengen yhteyttä toisiin uskovaisiin. Siksi, että he ovat tuominneet puolet kaupungin asukkaista ja saaneet takaisin samalla mitalla. He ovat alkaneet sitoa toisia ihmisiä ja joutuneet itse lopulta orjuuteen.

Puhuessaan anteeksiantamisesta Jeesus ei puuttunut ollenkaan meidän oikeuksiimme; hän puhui siitä, että meidän tulee antaa anteeksi aina - silloinkin kun olemme oikeassa ja toinen on väärässä.

alkuun

Anteeksiantaminen perheessäni

Totuus anteeksiantamisesta muuttaa läheistemme elämää. Aivan ratkaisevaa minulle oli se, että minut vapautettiin luonteenvikani kahleista, kun vaimoni antoi minulle kaiken anteeksi. Vaikka olin uskovainen, en pitkään aikaan ymmärtänyt, että minun täytyisi vapautua kiivaasta luonteesta. Kun Herra ilmaisi minulle, että tarvitsen syvällistä parannusta, myönsin sen. Mutta se ei vielä kokonaan ratkaissut asiaa. Rukoilin apua, täytyin Pyhällä Hengellä ja kuitenkin joskus kiivastuin.

Lopulta kiivauteni oli edessäni kuin järkkymätön vuori. Rukoilin : "Herra, olen yrittänyt tahdon voimalla ja kaikella sinun Sanasi neuvomilla tavoilla vapautua kiivauden synnistä. Nyt sinun täytyy tehdä jotakin. Olen luvannut vaimolleni, etten kiivastu. En voi pitää tätä lupausta, ellei mitään tapahdu."

Sitten eräänä päivänä sain vastauksen. Vaimo tuli luokseni ja sanoi :"Herra sanoi minulle, että kun olen tuominnut sinua kiivautesi takia, olen ollut väärässä. Tahdon antaa kiivautesi anteeksi ja pyydän sinulta anteeksi, että olen tuominnut sinua."

Sanoin hänelle, ettei hänellä ollut mitään syytä pyytää anteeksi, koska ymmärsin, että hän oli ollut suunniltaan minun takia. "Ei sillä ole väliä, mitä olen tuntenut", hän jatkoi "minun täytyy antaa sinulle kaikki anteeksi". Sen jälkeen en ole kiivastunut. Anteeksiantaminen vapauttaa.

Matteuksen 18:34 Jeesus sanoo, että jollemme sydämestämme anna anteeksi, joudumme vankeuteen. Jos annamme anteeksi vapaudumme vankeudesta. Tämä koske myös itselleen anteeksiantamista; se saattaa olla kaikkein vaikeinta.

Anteeksiantaminen on päätös. Monet meistä ajattelevat, että voisimme antaa anteeksi jos ongelmamme olisivat sellaisia kuin jonkun toisen, mutta emme voi antaa anteeksi niitä asioita, jotka tuottavat meille tuskaa.. Me teemme oman tilamme entistä vaikeammaksi sanomalla: "Miten minä voin antaa anteeksi?".Herra käskee meidän rakastaa toinen toistamme. Miten voimme rakastaa? Unohda kokemasi lyönnit ja anna anteeksi.

Jatkuvasti - koko elämämme ajan tapaamme ihmisiä, joita meidän täytyy rakastaa ja joille meidän täytyy antaa anteeksi. Päätä tehdä niin yhtä hyvin itsesi kuin heidän tähtensä. Sano ääneen: "Herra, minä rakastan heitä ja annan heille anteeksi." Sillä tavalla pääset itse vapaaksi ja hekin vapautuvat. On aika alkaa vapauttaa ihmisiä!

Vanha alkoholisti voi aina pysyä alkoholistina, jos vain tuomitsemme häntä siitä. Meidän ei pitäisi tehdä mitään sellaista, joka edelleen sitoo hänet, vaan meidän pitäisi tehdä työtä hänen vapautumisekseen.

Nähdessämme Jeesuksen itsessämme voimme katsella asioita Jeesuksen silmillä. Hän näkee alkoholistissa sielun, joka on koko maailmaa arvokkaampi. Sanaa sanoo, että voit voittaa omaksesi koko maailman, mutta kadottaa sielusi. Niin kauan kuin tuomitsemme lähimmäistämme, hän ei koskaan pääse vapaaksi. Maailma tarvitsee apua. Se ei tarvitse syytöksiä. Sen tarve on kuulla Jeesuksesta !

alkuun

Taloudelliseen tasapainoon

Mikä on Herran tahto? Tuleeko meidän täyttää Herran tahtoa? Nämä kysymykset voidaan ratkaista lukemalla Raamattua, joka on Herran Jeesuksen viimeinen tahto ja testamentti. Vaella sitten sitä tietä, minkä Jumala on sinulle määrännyt, niin elämäsi ei koskaan enää ole samanlaista kuin ennen.

Raamatussa on ilmoitettu meidän lailliset oikeudet ja perintömme. Monia huolestuttaa rahanarvon lasku tai nousu, taantuma tai hintojen lasku. Sen vuoksi heidän elämänsä on levotonta ja pelkojen täyttämä. He eivät tiedä, mitä tekisivät, mutta vastaus on yksinkertainen.

Herra on varannut vastaukset uskovaisten ongelmiin. Sinun täytyy vain ensiksi pelastua, tulla Jumalan lapseksi ja hän lupaa pitää sinusta huolta. Jos Jumala on sinun Isäsi, niin sinun perintönäsi on hänen varmat lupauksensa.

Raamattu ilmoittaa myös uskovien velvollisuuksista : meille on annettu tehtäviä. Matteuksen mukaan Herra käskee meitä vaatettamaan alastomia, ruokkimaan nälkäisiä ja antamaan niille, joilla ei ole mitään. Miten voimme tehdä näin, ellei meillä ole varoja?

Jos aiot istuutua kynä ja paperi kädessäsi laskemaan Herran suunnittelemaa tietä menestykseen, ei siitä tule mitään. Raamattua ja Jumalan menettelytapoja et voi lähestyä taskulaskin kädessäsi. Ei sinun tarvitse ymmärtääkään Jumalan salaisuuksia. Jos luulemme ymmärtävämme, teemme Jumalan omien aivojemme suuruiseksi. Hyväksyn yksinkertaisesti sen tosiasian, etten voi koskaan käsittää Jumalan suuruutta.

Tiedätkö varmasti, että Jumala tahtoo siunata sinua ja antaa sinun menestyä. Raamatun viittaus menestykseen löytyy Joosuasta 1:8 : "Älköön tämä lain kirja sinun suustasi poistuko, vaan tutkistele sitä päivät ja yöt, että tarkoin noudattaisi kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu, sillä silloin sinä onnistut teilläsi ja silloin sinä menestyt."

Uskovien on aika pitää kiinni laillisesta perinnöstään. Herra on taannut sen meille, mutta meidän täytyy suostua olemaan taistelukenttänä - meidän täytyy antautua Jeesuksen tekoihin. Tähän saakka useimmat meistä ovat luopunut perityistä oikeuksistaan. Olemme suullamme antaneet oikeutemme sielunviholliselle; käytämme turhaan aikaamme saatanan sitomiseen ja moittimiseen. Olisi parempi puhua Jeesukselle ja pyytää häntä antamaan meille enemmän Pyhän Hengen voimaa.

(Kirjoittaja kertoo esimerkin, jossa nuori ylivelkaantunut pariskunta, alkoi rehellisesti etsiä Pyhän Hengen voimaa ja johdatusta. He antoi anteeksi ihmisille, joita kohtaan he olivat kantaneet kaunaa. Vähitellen asiat alkoivat kääntyä parempaan päin heille käsittämättömällä tavalla.)

alkuun

Anteeksiantaminen avioliitossa

Tiedätkö, että maailman mahtavin voima on rukouksen yhdistämä mies ja vaimo, jos koti on hengellisesti kunnossa. Tiedätkö, että juuri sen tähden sielunvihollinen tahtoisi estää kotien hengellisen tervehtymisen. Se tahtoo tehdä kaiken voitavansa särkeäkseen kodin yhtenäisyyden.

Niinpä kaikkialla onkin nykyään paljon särkyneitä avioliittoja, joissa anteeksiantamaton mieli kukoistaa. Muistakaamme, että anteeksiantamisesta on kahtalaista hyötyä. Jollemme anna anteeksi toisille, meidän on vaikeata rukoilla itsellemme anteeksiantamusta.

Anteeksiantamus, jonka me saamme Jumalalta, riippuu meistä itsestämme ; otammeko sen vastaan? Se riippuu myös asenteestamme lähimmäiseen, annammeko anteeksi vai emmekö. Kun kätkemme sydämeemme kaunaa ja loukkaantumista, vihamielisyyttä tai vihaa emmekä anna anteeksi veljellemme, avaamme oven vihollisen hyökkäykselle. Meidän tulee vaeltaa anteeksiantamisen valossa. Se voi olla vaikeinta, mitä milloinkaan olet tehnyt, mutta Jumala sanoo sinulle :"Anna anteeksi !" Anteeksiantaminen on päätös, ei tunne. Tunteet voivat olla hyviä. Jumala loi meidät tunteviksi, mutta emme voi elää tunteistamme. Meidän täytyy elää päätöksistämme. Siihen kokemukseen, jolloin annoit elämäsi Jumalalle, on ehkä liittynyt tunteita, mutta vasta määrätietoinen päätös saa aikaan elämässäsi muutoksen.

Lähes kaikki eivät voi antaa itselleen anteeksi. Anna itsellesi anteeksi taikka vihollinen viettää sinun kustannuksella voiton juhlaa. Jumala antaa anteeksi sinulle heti kun pyydät sitä. Sinun ei tarvitse kiusaantua mistään. (1 Joh 1:9)

Älä anna vihollisen syyttää itseäsi : usko anteeksiantamukseen ja Jeesuksen veren voimaan.

alkuun

Ruumiillinen parantuminen

Monet kyselevät, mikseivät he ole parantuneet vaikka heidän puolestaan on rukoiltu. Ehkäpä koko sairauden syy piilee siinä, että he eivät ole antaneet anteeksi lähimmäisilleen? On turha rukoilla, jos sinun ja veljesi välillä on anteeksiantamattomia asioita.

Kaunaa kantavat ja kateelliset ihmiset, jotka eivät ole antaneet kokemiaan loukkauksia anteeksi, sairastavat usein tiettyjä sairauksia. Tämä ei suinkaan merkitse sitä, että jokainen näitä sairauksia poteva, on anteeksiantamaton. Mutta ei ole haittaa silti tutkia itseään. Onko sinulla kaunaa ketään vastaan? Oletko antanut kaikille lähimmäisille anteeksi? Kadehditko ketään?

Kaikki tiedämme, millaista on kokea loukkauksia; emme aina ole kerkeitä antamaan kaikkea ilman muuta anteeksi. Mitkä ovat seuraukset? Jännitystila, hermoromahdukset, päänsärky ja paksusuolenhäiriöt; kaikki nämä ja monet muut vaivat ilmenevät halutessamme kostaa. Voimme kasvattaa katkeruutta. Katkeruus voi kasvaa kapinaksi. Kapina voi kääntyä vihaksi. Kauheita asioita voi tapahtua, kun vihollinen saa jalansijaa elämässäsi. Jos sinulla on huonot hermot, katso, onko anteeksiantamattomuus avannut tietä vihollisen kiusauksille.

Jumalan anteeksiantamisen lakien käyttöön otto on yhtä tärkeätä kuin hänen kymmenen käskynsä noudattaminen.

alkuun

Anteeksiantaminen luo yhteyttä

Jumalan täydellinen rakkaus on kuin täydellinen ympyrä. Jollemme anna anteeksi lähimmäisillemme ympyrä murtuu ja vihollinen alkaa kiusata meitä. Tarvitaan anteeksiantamista luomaan yhteyttä seurakuntien välillä, yhden seurakunnan ja sen naapurin välillä.

Tiedätkö, että anteeksiantaminen voi tuoda herätyksen sekä seurakuntaan että kaupunkiin? Se voi tuoda uudistuksen sinulle itsellesi. Anteeksiantamus vapauttaa myös sinun tahtosi Jumalan mielen mukaiseksi ja niin Pyhä Henki saa virrata vapaasti. Se voi johtaa muut seurakunnat herätykseen.

Kun tunnet katkeruutta lähimmäistäsi kohtaan, rukoile sen henkilön puolesta. Vaikka et tuntisi siihen halua, rukoile kuitenkin, koska Herra on käskenyt sinun niin tehdä. Muutaman päivän kuluttua kykenet rakastamaan hankalaakin henkilöä ja rukoilemaan tosissasi hänen puolestansa.

Jos ihmissuhteemme eivät ole kunnossa, meidän suhteemme Jumalaankaan ei ole kunnossa. (1Joh 4:20)

alkuun

Anteeksiantaminen ja tunnustaminen

Kun alat käsittää, että Kristus ilmestyy sinussa, elää sinussa istuessaan Isän oikealla puolella, niin elämäsi voi muuttua. Milloin lähimmäisesi viimeksi teki sinulle vääryyttä? Mitä sanoit viimeksi, kun loukkasit itsesi? Se, mitä sanoit, täyttää sydämesi. Meidän täytyy oppia katsomaan rehellisesti omaa sydäntämme : millaisten tunteiden ja halujen sallimme asua mielessämme?

Mitä tapahtuu, jos sanon : "Vaimostani ei ole mihinkään?" Mitä tapahtuu, jos sanon : "Lapseni ovat ihan mahdottomia?" Vastaus on selvä. Minä tuomitsen heidät sanoillani.

mekin sidomme lähimmäisiämme. Meidän täytyy oppia näkemään ihmiset, niin kuin Jeesus heidät näkee. Ei ole väliä, ovatko he oikeassa vai väärässä. Jollet voi rakastaa heitä veljinä, rakasta heitä vihollisina. Se on sama asia. Jeesus ei tehnyt eroa pelastettujen ja pelastumattomien välillä. Hän sanoi, että jos he kuulivat hänen sanansa eivätkä noudattaneet sitä, niin hän ei kuitenkaan tuominnut heitä.

Älä yritä arvailla, kenelle sinun pitäisi antaa anteeksi. Pyhä Henki tuntee sydämesi paremmin kuin sinä itse. Jos Pyhä Henki käskee sinun antaa anteeksi parhaalle ystävällesi, tee se. Henki tietää, mitä sydämessäsi on. Kuuntele, mitä Pyhä Henki sanoo. Anna anteeksi myös itsellesi ! Kun otat vastaan Jumalan anteeksiantamuksen, sydämeesi tulee rauha. Kun opit itsellesi anteeksi, Jeesuksen tähden, pääset eroon hermostuneisuudestasi. Raamattu sanoo, ettei meidän pidä murehtia mistään ja siihen mielentilaan me voimme päästää, kun otamme itsekin vastaan anteeksiantamuksen.

Anteeksiantamus tuo tullessaan voimaa. Jollet anna lähimmäisellesi anteeksi voimavarasi alkavat ehtyä. Olemme kokeneet tätä seurakunnissamme. Jollet anna anteeksi, menestyksellinen työsi alkaa kitua. Ellet anna anteeksi, parantumisesi ei edisty.

Tärkeintä ei ole, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Sinulle on kaikkein tärkeintä oma asenteesi: tahdotko antaa anteeksi jokaiselle, joka on sinua loukannut? Tässä ei ole kysymys syntisistä ja uskovaisistakaan. Anna sinä kaikille anteeksi.

alkuun

Rukoile nyt :

"Isä, Jeesuksen nimessä rukoilen, että Pyhä Henki vaikuttaisi elämässäni juuri nyt. Tutki, onko sydämessäni ilkeyttä, panettelun halua tai mitään kaunaa veljeäni tai sisartani tai ketään muuta vastaan, kuuluvatpa he sitten Jumalan perheeseen tai eivät. Herra, minä pyydän, että sinun Pyhän Henkesi voima johdattaisi mieleeni juuri nyt kaiken sen, mitä en ole voinut antaa anteeksi lähimmäisilleni. Tahdon nyt antaa anteeksi kaikille, jotka olet johdattanut mieleeni. Vastustan Jeesuksen nimessä itsessäni kaikkea anteeksiantamattomuutta. En anna sille valtaa mielessäni. Rukoilen, että sinun anteeksiantamuksesi virtaisi minun kauttani lähimmäisiini. Herra, kiitän sinua siitä, mitä teet sydämessäni juuri nyt."

Jos olet rukoillut tämän rukouksen vilpittömästi, mitään peittelemättä ja jos tahdot seurata Pyhän Hengen johdatusta, niin elämäsi suunta on jo muuttunut. Jos sinulla on taistelua uskonelämässäsi, kuuntele tarkoin, mitä Pyhä Henki sanoo sinulle. Jos olet ollut rehellinen, niin annat sydämessäsi anteeksi kaikille. Perheet voivat eheytyä : kun sinä olet vapaa niin monet muutkin, myös perheesi jäsenet, voivat vapautua.

Saadaksemme anteeksiantavan mielenlaadun tarvitsemme aivan erityistä Jeesuksen Kristuksen ilmestymistä. Kyetäksemme rakastamaan jokaista kohtaamaamme ihmistä, meidän on nähtävä Herra Jeesus suurena.

Sana on nyt sydämessäsi; se on kylvetty sinne. Älä anna saatanan varastaa sitä - pidä lujasti kiinni saamastasi totuudesta. Kerran saat niittää satakertaisesti.

****************************

.... ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme . Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne. (Matt 6:12,14-15)

Sentähden minä sanon teille: kaikki, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva. Ja kun te seisotte ja rukoilette, niin antakaa anteeksi, jos kenellä teistä on jotakin toistansa vastaan, että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne. Mutta jos te ette anna anteeksi, niin ei Isännekään, joka on taivaissa, anna anteeksi teidän rikkomuksianne. (Mark 11:24-26)

Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen, kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa. Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side. Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsututkin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset. Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne. Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttansa. Vaimot, olkaa miehillenne alamaiset, niinkuin sopii Herrassa. Miehet, rakastakaa vaimojanne, älkääkä olko heitä kohtaan katkerat. Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaiset kaikessa, sillä se on otollista Herrassa. Isät, älkää kiihoittako lapsianne, etteivät he kävisi aroiksi. Palvelijat, olkaa maallisille isännillenne kaikessa kuuliaiset, ei silmänpalvelijoina, ihmisille mieliksi, vaan sydämen yksinkertaisuudessa peljäten Herraa. Kaikki, mitä teette, se tehkää sydämestänne, niinkuin Herralle eikä ihmisille, tietäen, että te saatte Herralta palkaksi perinnön; te palvelette Herraa Kristusta. (Kol 3:12-24)

Alkuun
Paluu